REFERENTIES

“Annemarie Neeleman: intelligent en heel deskundig over wat er in het onderwijs omgaat. Is echt iemand die doorzet en geen genoegen neemt met half werk. Ze werkt in Nederland, maar haar kennis en ervaring is internationaal. Ze kan die kennis en ervaring heel goed inbrengen en delen met schoolleiders en andere betrokkenen.” Jo Ritzen – hoogleraar Maastricht University, 0ud-minister van Onderwijs, oud-vice president Wereldbank voor oa. Onderwijs, oud-voorzitter Maastricht University

“Vanuit de VO-academie (onderdeel van VO-raad) begeleidt Annemarie het leertraject De Onderzoekende Schoolleider. Zij is voor ons de expert die met schoolleiders aan de slag gaat om de kloof tussen de wetenschap/onderzoek en school/schoolleiderschap te dichten door te werken aan de onderzoeksvaardigheden van deelnemende schoolleiders. Daarnaast heeft Annemarie voor ons als facilitator verschillende leernetwerken begeleid. Wij en de schoolleiders zijn enthousiast over de kennis van Annemarie en de manier zij haar opdrachten aangaat: vol enthousiasme, professioneel en met oog voor de relatie. Annemarie heeft een groot netwerk en weet wat er speelt in de school. Ik kan haar van harte aanbevelen.” Leonie Schouten – hoofd VO-academie

“Ik heb Annemarie leren kennen als facilitator van het netwerk van vrouwelijke schoolleiders en het netwerk onderwijskundig leiderschap voor de toekomst. De begeleiding van dit soort netwerken en netwerkbijeenkomsten is bij Annemarie in heel goede handen, zowel inhoudelijk als zakelijk. Ze heeft de boel altijd op orde en leidt de bijeenkomsten op een goede manier, met een scherp oog voor waar verantwoordelijkheden horen te liggen. Annemarie is intelligent, snel en stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar werk. Ze heeft een brede kennis van de onderwijswereld, werkt met humor en is sociaal vaardig. Mijn netwerk heeft baat bij haar ondersteuning!” Josephie Brefeld – rector/bestuurder Marnix College Ede

“Als mede redactielid van het vakblad SchoolManagement heb ik op regelmatige basis contact met Annemarie. Ik heb haar leren kennen als een betrokken en bevlogen persoon, waarbij ze altijd op accurate en beargumenteerde wijze haar constructieve, maar kritische inbreng heeft. Haar analytisch en onderzoekend vermogen maakt dat ze een scherp oog heeft voor de consistentie en kwaliteit van (vraag)stukken. Daarnaast beschikt ze over een breed netwerk – binnen en buiten het onderwijs – wat versterkend werkt. Tenslotte, en niet geheel onbelangrijk, is Annemarie ook een erg prettig persoon om mee te werken. Humor en persoonlijke aandacht gaan daarbij altijd hand in hand.” Bernard Teunis – domeinregisseur Onderwijsinhoud en -opbrengsten PO-Raad

“Annemarie heeft drie VO-vrijescholen ondersteund bij het inrichten en professionaliseren van hun audit in Zuid Holland. Haar aanpak was invoelend, deskundig en positief kritisch. Ze had oog voor al het goede dat zij op deze scholen aantrof. Ook kon zij de goede toon treffen om onze leraren feed back te geven zó dat er bereidheid en  enthousiasme ontstond voor verbeteringen. Deze feedback heeft ons geholpen om vervolgens belangrijke verbeteringen door te voeren.” Artho Jansen – bestuurder Stichting Vrijescholen Zuidwest Nederland & voorzitter Vereniging Bijzondere Scholen (VBS)

“Annemarie is een intelligente jonge vrouw, die je echt aanzet tot nadenken over je eigen functioneren. Zij houdt je scherp en bij de les. Waardoor je tot betere prestaties kunt komen. Annemarie is open, betrouwbaar en door haar onderzoekservaring kan zij onderwijskundige kwesties in een breder verband neerzetten. Dit maakt dat je met haar in een dialoog komt tot een ander niveau. Annemarie is de perfecte coach. Rustig, open, betrouwbaar, kritisch en door haar feedback ga je zelf goed nadenken en kom je tot persoonlijke groei.” Janine Klein Willink – directeur OBC Huissen

“Het is altijd een plezier om met een vakvrouw als Annemarie te werken. Haar deskundigheid, haar betrokkenheid en haar bevlogenheid voor onderwijs zijn de ideale mix om mensen in beweging te krijgen. Daarbij weet zij de goede toon te raken. Haar deskundigheid ligt zowel op het gebied van leiderschap als op het gebied van onderwijskundige zaken, een waardevolle combinatie.” Simone de Kruijk, rector De Meergronden

“Onder leiding van Annemarie Neeleman heb ik een leergang voor school- en teamleiders vmbo-tl gevolgd. Een leergang waarbij ik na iedere bijeenkomst geïnspireerd en vol nieuwe ideeën huiswaarts keerde. Ik heb Annemarie leren kennen als een zeer deskundige moderator die mij tijdens de bijeenkomsten voedde met geactualiseerde en wetenschappelijk onderbouwde kennis, mij gerichte en duidelijke feedback gaf tijdens mijn ontwikkelingsproces en mij begeleidde bij mijn persoonlijke leervragen. Daarnaast is Annemarie een toegankelijke en representatieve persoonlijkheid die een prettige sfeer weet te creëren. Haar relativerend vermogen droeg hier aan bij. Ik ga de bijeenkomsten met Annemarie missen.” Carl Breedijk – teamleider vmbo-TL Minkema College, Woerden

“Ik heb Annemarie leren kennen als een ambitieuze jonge vrouw, met een tomeloze energie en niet aflatende nieuwsgierigheid (bijna honger) naar kennis en ervaring. Daarbij is zij sensitief en gericht op ontwikkeling, van zichzelf en van de mensen om haar heen. Annemarie straalt passie voor onderwijs en kinderen uit. Dit alles combineert zij met een forse dosis relativeringsvermogen, mensenkennis, gevoel voor tact en timing en (niet onbelangrijk) gevoel voor humor.” Monique Smits – bestuurder Stichting Achterhoek VO

“Tijdens de leergang voor school- en teamleiders vmbo-TL hebben wij mogen profiteren van de betrokken en professionele begeleiding van Annemarie Neeleman. Betrokken omdat zij oprechte interesse toonde in ons als persoon, de school waar wij beiden vandaan kwamen en waar wij als gezamenlijk TL-team naartoe wilden. Professioneel omdat zij daadwerkelijk veel kennis heeft van de verschillende onderwijsniveaus PO-VO-MBO-HBO en de problematieken die spelen rondom deze onderwijsvormen. Zij toonde geestdrift en kwam met haar ervaring vanuit het onderwijsveld met frisse ideeën en tips. Bij vragen of problemen was er vaak snel een antwoord via e-mail, telefoon of zelfs een persoonlijk bezoek. Met haar expertise en benadering kan zij personen, teams of scholen naar een hoger niveau tillen.” Simone Looij en Gerben Schoon – team- en afdelingsleider vmbo-TL Corlaer College, Nijkerk

“Ik heb een Leergang vmbo-TL voor teamleiders gevolgd. Annemarie Neeleman gaf leiding aan deze leergang. Ik heb Annemarie leren kennen als een capabele adviseuse, zij leidde alles in goede banen, gaf feedback, daagde uit. Zij heeft veel kennis van wat er in de onderwijswereld speelt, deze informatie deelde zij met ons. Zij was voor mij iemand op wie ik terug kon vallen, was altijd heel betrokken. Annemarie is iemand met veel expertise op onderwijsgebied, mede door haar betrokkenheid is zij voor mij van absolute meerwaarde geweest bij deze Leergang.” Ankie van Schaijk – conrector CSG Willem van Oranje, Oud-Beijerland

“Bij wat Annemarie oppakt en aflevert, poppen bij mij spontaan de volgende woorden op: afspraak is afspraak, diepgang, kundig & creatief, plezierig.” Dirk van der Spoel – directeur-eigenaar Taylor Productions

Leave a Reply